Author page: admin

Lavanta Hakkında

Lavanta Hakkında

Lavandula olarak da bilinen lavanta nanegiller familyasına ait 39 çeşit çiçekli bitkiden biridir. İlk olarak Kanarya Adalarında, Avrupa’da, kuzey ve doğu Afrika’da, Akdeniz’de kuzeybatı Asya’da ve kuzeydoğu Hindistan’da görülmüştür. Bu cinsin...

READ MORE
Lavanta Yağı

Lavanta Yağı

Lavanta yağının faydaları arasında tansiyonu normal seviyede tutması, ağrıları azaltması, derideki enfeksiyonu düzeltmesi, kan akışını rahatlatması ve solunum problemlerini tedavi etmesi gibi faydaları bulunmaktadır. Latince temizlemek anlamına...

READ MORE
Lavantanın Gıda Olarak Kullanımı

Lavantanın Gıda Olarak Kullanımı

Lavanta, salatalara eklenecek sos olarak kullanılmak üzere de yetiştirilmektedir. Lavanta çiçeklerinde arıların yüksek  kalitede bal yapabildiği verimli nektar bulunur. Lavanta balı çoğunlukla Akdeniz’de yapılır ve özel üretim olarak marketlere...

READ MORE
Tıpta Lavanta Kullanımı

Tıpta Lavanta Kullanımı

1.Dünya savaşı sırasında lavanta yağı hastanelerde kullanılmıştır. Lavanta yaygın olarak papatya gibi bitkilerle beraber kullanılır ve aroma terapide kullanılır. Lavantanın böcek ısırıklarını, yanıkları ve baş ağrısını dindirdiğine...

READ MORE
Lavantanın Hayatımızdaki Yeri

Lavantanın Hayatımızdaki Yeri

Lavantanın şekerli, kokulu bir aroması vardır ki bu onun rahatlatıcı ve yenileyici yapısını oluşturur. Lavantanın aroması uykudan önce rahatlamak ve dinlenmek için eşsizdir. Banyo suyuna karıştırılabilir ya da etrafınıza kokusunun duyulacağı ...

READ MORE
Lavantanın İyileştirici Etkileri

Lavantanın İyileştirici Etkileri

SAÇ KAYBINA FAYDALARI : Lavanta yağının kekik, biberiye ve cedar yağıyla birleştirilerek saç diplerine uygulanmasının saç kaybını durdurduğu kanıtlanmıştır. 7 aylık bir uygulamadan sonra saçlarda % 44 oranında bir artış gözlenmektedir. KAYGIYI...

READ MORE
Lavanta Kullanım Alanları

Lavanta Kullanım Alanları

Ticari olarak lavantanın kurusu ve yağı kullanılmaktadır. Bunun yanında aşağıdaki şekillerde de kullanımı mevcuttur. Aromaterapi yağı olarak Banyoda jel olarak Lavantanın özü olarak Cilde direk sürülerek Losyon olarak Sabun olarak Çay olarak...

READ MORE
Lavantanın Faydaları

Lavantanın Faydaları

Lavanta bitkisinin hemen hemen her bölümünden faydalanmak mümkündür. Çiçeğinden çıkarılan esansı ile parfüm sektörü faydalanırken, içindeki antibakteriyel maddelerle kozmetik ve deterjan sanayisi faydalanmaktadır.  Kullandığımız hemen hemen her...

READ MORE
Lavanta Kürü

Lavanta Kürü

Hoş kokusunun yanında binbir çeşit faydasıyla lavanta gerçek bir mucize bitkidir. En başta gelen faydası sinirleri yatıştırması olarak bilinen lavantanın doğru kullanımla hayatımızın vazgeçilmez bir tedavi edicisi olarak kullanabiliriz. Dünyaca...

READ MORE
Küçük Mucizevi Lavanta Keseleri

Küçük Mucizevi Lavanta Keseleri

Çoğunlukla düğün törenlerinde dağıtılmak üzere yaptırılan ve farklı farklı ambalajlarda hazırlanan lavanta keselerini evlerinizde de hem bir koku verici hem de bir yatıştırıcı olarak kullanabilir, firmamızdan toptan olarak temin edebilirsiniz...

READ MORE
Lavanta Çayı’nın Faydaları

Lavanta Çayı’nın Faydaları

Sağlık açısından birbirinden faydalı etkileri olan lavantanın kullanım şekillerinden biri de, lavanta çayıdır. Kuru lavanta çiçeklerinden elde edilen lavanta çayı, yaş lavanta çiçeğinden daha etkili olduğu için daha az ölçülerde kullanılır. Bir...

READ MORE