Lavanta Kürü

Lavanta Kürü

Lavanta Kürü

Hoş kokusunun yanında binbir çeşit faydasıyla lavanta gerçek bir mucize bitkidir. En başta gelen faydası sinirleri yatıştırması olarak bilinen lavantanın doğru kullanımla hayatımızın vazgeçilmez bir tedavi edicisi olarak kullanabiliriz.

Dünyaca bilinen en iyi uykusuzluk ilacı olan lavanta kürünü isterseniz yastığınızın altında koyacağınız küçük bez bir lavanta kesesiyle ya da yastığınıza birkaç damla lavanta yağını damlatarak ya da odanıza küçük bir şişe içine lavanta yağı bulundurarak uygulayabilirsiniz.

Saçlardaki dökülmeler ve kelleşmeyi önlemek için bir iki kaşık zeytin yağının içine bir iki çay kaşığı lavanta yağı ilave ederek saç diplerine düzenli masajlarla nüfuz ettirildiğinde kelleşmeye % 40 oranında fayda sağladığı görülmüştür. Ayrıca saçlardaki bit ve bit yumurtalarını kovmada yine bu lavanta kürü kullanılarak bu problemi kökten çözmek mümkün.

Derideki ufak yara ve tahrişler için birkaç damla lavanta yağını derinin düzgün bir bölümüne sürerek denemeli herhangi bir kızarıklık yoksa ardından tahriş olmuş bölgeye yine birkaç damla lavanta yağını sürerek masaj yapmalısınız.

Solunum yolları rahatsızlıkları için lavanta yağını buhar yoluyla soluyarak solunum yollarını rahatlatarak tedaviyi hızlandırmak mümkündür.

İdrar yolu iltihapları için de kullanılan lavanta kürünü idrar yollarını uyararak sık sık boşaltmaya sevk eden yapısı sayesinde kullanılmaktadır. Yine ister buhar yolu ile istenirse lavanta yağı masajıyla tedavi edilmektedir.

Başta hamilelik olmak üzere zaman zaman bel, sırt, boyun ve kaslarda oluşan ağrı, burkulma, kireçlenme gibi ağrıları lavanta yağı masajıyla tedavi etmek mümkündür.